Het kantoor

Netwerk

BMDW Advocaten loopt voorop als het gaat om (rechts)ontwikkelingen in de sport, in het bijzonder het internationale betaald voetbal. De advocaten zijn daarnaast niet alleen lid van gespecialiseerde vakverenigingen binnen de sport, zoals de Vereniging voor Sport en Recht en de internationale vereniging voor voetbalrechtadvocaten AIAF, maar zijn ook betrokken bij het organiseren van diverse sportrechtcongressen. Door hun nevenwerkzaamheden en ook aanwezigheid bij seminars, vakverenigingen, vergaderingen en werkgroepen zitten zij bovenop de laatste ontwikkelingen. Het kantoor kenmerkt zich bovendien door een zeer groot netwerk in de internationale sportwereld, het geven van lezingen en vele publicaties, waaronder boeken binnen het internationale sportrecht.

Door het zeer uitgebreide netwerk van BMDW Advocaten in de (inter)nationale sportwereld bestaat de kans dat er mogelijk sprake kan zijn van van een ‘conflict of interest’. Dit kan het geval zijn doordat een van de advocaten in het verleden reeds heeft opgetreden voor de wederpartij. De advocaten zijn daar uiterst scherp op en zullen, indien dit speelt, conform de regelgeving van de Orde van Advocaten, de benodigde actie richting betrokken partijen ondernemen. Zo kan het zijn dat partijen hier geen bezwaar tegen hebben in de wetenschap dat het kantoor door het uitgebreide netwerk eerder in staat is om (dreigende) conflicten snel(ler) op te lossen, doordat betrokken partijen bekend zijn met (de expertise van) het kantoor.

Service

Gezien het feit dat het internationale sportrecht een steeds prominentere rol inneemt en daarnaast steeds complexer wordt, biedt het kantoor uitgebreide juridische dienstverlening op alle gebieden omtrent geschillen en geschilbeslechting met betrekking tot het sportrecht. Door de kleinschaligheid en uitgebreid dienstenaanbod van het kantoor kan een persoonlijke benadering worden aangeboden bij het vertegenwoordigen van cliënten om ook op deze wijze aan hun juridische wensen te voldoen.

De Advocaten

Aan BMDW Advocaten zijn de advocaten Roberto Branco Martins en Frans de Weger verbonden. Samen hebben beide advocaten meer dan 30 jaar professionele ervaring in het bijstaan van zeer uiteenlopende cliënten afkomstig uit de nationale en internationale sportwereld, zoals clubs, spelers, coaches en agenten. Door hun verschillende karakters en achtergronden binnen het sportrecht vullen zij elkaar zeer goed aan, ook in de diverse dossiers, zowel op strategisch als juridisch niveau.

Roberto Branco Martins

Roberto Branco Martins

Advocaat | Partner

Frans de Weger

Advocaat | Partner

Het team

Arne Al

Juridisch Medewerker

Natascha Hendriks

Office Manager