Roberto Branco Martins

Roberto Branco Martins

Advocaat | Partner

Mr. Roberto Branco Martins behaalde in 2003 zijn diploma Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn afstudeerrichting aan de UvA was Europees Privaatrecht. Tijdens zijn studie werkte hij bij een wervings- en selectiekantoor voor advocaten. Daarnaast liep hij stage bij een juridisch advieskantoor, dat actief was in de internationale praktijk van het professioneel voetbal. Zijn ervaring op dit gebied, in combinatie met zijn scriptie ‘De eerste Europese CAO in het professioneel voetbal’, leverde Branco Martins een dienstverband op bij de Federatie van Betaald voetbal Organisaties (FBO), de werkgeversorganisatie in het Nederlands betaald voetbal.

Bij de FBO was Branco Martins werkzaam als manager European Affairs en ontwikkelde daar twee projecten, die uiteindelijk door de Europese Commissie van een subsidie werden voorzien. Bij de FBO werd hij tevens projectmanager van ‘Promoting the Social Dialogue in European Professional Football’ en ‘Promoting the Social Dialogue in the European Candidate Countries’. Tijdens het onderzoekstraject van deze projecten kwam hij in aanraking met het T.M.C. Asser Instituut voor internationaal privaatrecht en sinds 2003 is hij betrokken bij het Asser International Sports Law Centre. Hier heeft hij verschillende onderzoeken geleid op het gebied van internationaal sportrecht. Deze onderzoeken richtten zich op de toepassing van (Europeesrechtelijke) samenwerking binnen verschillende sportdisciplines en dan het bijzonder sporten als voetbal, wielrennen en basketbal.

Na een jaar voor een advocatenkantoor in Amsterdam te hebben gewerkt, werd Branco Martins directeur van Pro Agent, een belangenvereniging voor zaakwaarnemers. Bij Pro Agent heeft hij meegewerkt aan de invoering van het keurmerk voor zaakwaarnemers. Het certificaat promoot de professionaliteit en betrouwbaarheid van zaakwaarnemers in het betaald voetbal. Daarnaast is Branco Martins mede-oprichter en vaste adviseur van de European Football Agents Association (EFAA), een internationale belangenvereniging voor zaakwaarnemers. Hij is daarnaast docent aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij de vakken Arbeid & Sport en Europees Arbeidsrecht doceert binnen de mastertrack Arbeidsrecht. In 2014 promoveerde hij aan de Edge Hill University op een proefschrift over de juridische impact van de sociale dialoog op het Europees professioneel voetbal. Branco Martins is ook vandaag de dag nog als onderzoeker verbonden aan de Edge Hill University.

 

Contactgegevens:

Email: rbm@bmdw.nl
Tel: +31641273859