Verslag Seminar BMDW Advocaten

Afgelopen vrijdag 30 november organiseerde BMDW Advocaten in Haarlem een seminar, met als onderwerp: “Ingrijpende wijziging van FIFA’s transfersysteem”. De relevantie van dit onderwerp bleek uit de vele inschrijvingen, grotendeels uit het betaald voetbal. Zo bestond het deelnemersveld uit (vertegenwoordigers van) sportorganisaties, clubs, intermediairs, advocatenkantoren en overige geïnteresseerden uit zowel Nederland als België.

Presentaties

Mr. Frans de Weger gaf in de eerste presentatie een overzicht van de dit jaar al doorgevoerde wijzigingen van de FIFA Regulations on the Status and Transfer of Players (RSTP) en stond vervolgens uitgebreid stil bij de voorstellen die onlangs aangenomen zijn om de RSTP – en daarmee het internationale transfersysteem – ingrijpend te wijzigen. Vanuit de deelnemers waren er gedurende de presentatie goede vragen en opmerkingen, waarmee het startschot was gegeven voor een interactieve middag.

Na een korte pauze was het woord aan mr. Roberto Branco Martins. Hij zette de geschiedenis van de regulering van voetbalmakelaars – tegenwoordig ‘intermediairs’ geheten – uiteen. Vervolgens ging hij dieper in op wat de besproken voorstellen zouden kunnen betekenen voor de toekomst van de intermediair. Ook tijdens deze presentatie waren er goede discussies met de deelnemers. Geconstateerd werd dat de wijzigingsvoorstellen de gemoederen in het betaald voetbal de komende jaren bezig zullen blijven houden.

Afsluiting

Nadat dagvoorzitter mr. Guido Hahn iedereen had bedankt, was het tijd voor de afsluiting. Vooges Centraal bleek het ideale decor voor een vrijdagmiddagborrel die nog lang gezellig was!

BMDW Advocaten wil alle deelnemers nogmaals bedanken voor hun bijdragen. De presentaties zijn beschikbaar op aanvraag, via info@bmdw.nl.

We zullen u op de hoogte houden van evenementen in het vervolg.