Arne Al

Advocaat

Arne Al is gespecialiseerd in (inter)nationale geschilbeslechting binnen de voetbalsport, met speciale focus op het innen van achterstallige betalingen, in het bijzonder FIFA-procedures voor de FIFA DRC en PSC waaronder procedures op basis van artikel 12bis en 14bis van het FIFA-reglement. Daarnaast verleent Arne juridische bijstand bij (internationale) transfers waaronder contractonderhandelingen, het opstellen van transfer- en vertegenwoordigingsovereenkomsten, arbeidsovereenkomsten en beëindigingsovereenkomsten. Ook begeleidt Arne organisaties op het gebied van Privacyrecht in algemene zin.

Achtergrond

Arne heeft zijn master Privaatrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam behaald en heeft tevens de studie Sportmanagement met goed gevolg afgerond. Gedurende zijn master Privaatrecht is Arne tevens werkzaam geweest als stagiair op de juridische afdeling van een betaald voetbalorganisatie in de Eredivisie. Arne heeft deze betaald voetbalorganisatie, alsmede advocatenkantoren en diverse organisaties binnen en buiten de sportwereld, juridisch begeleid om ervoor te zorgen dat zij voldoen aan de eisen van de AVG.

Arne lid is van de Vereniging voor Sport en Recht en is geassocieerd lid van het Nederlands Genootschap van Functionarissen voor de Gegevensbescherming (NGFG).

Contactgegevens

Expertises

  • (Inter)nationale geschilbeslechting
  • Arbitrage
  • Algemeen contractenrecht
  • Tuchtrecht

Talen

  • Nederlands, Engels

Nevenactiviteiten

  • Legal Content Coordinator DRC Database

Publicaties